EL BLOC DE LA AMISTAD,MI OTRO BLOC

Mis reciclados, para verlos clicar en la foto

L'ALTRE BLOC CUINANT AMB LA GLORIA

L'ALTRE BLOC CUINANT AMB LA GLORIA
MI OTRO BLOC COCINANDO CON GLORIA

TAGS SCRAP

TAGS   SCRAP
Para verlos clicar foto

Pintura oleo y acuarelas

Pintura oleo  y acuarelas
Clicar imagen

dimarts, 26 de maig de 2009

EL BLOC FA QUE LES COSES SENZILLES DE LA VIDA QUOTIDIANA PRENGUIN IMPORTÀNCIA

La Glòria amb la monitora del seu taller ,la Patricia.

(En castellano) (clicar para activar en castellano)


Entrevista a Trini Solé, bloguera i alumna dels tallers de Dones en XarxaEs diu Trinitat Solé Serrat però, si navegues per Internet i has visitat la nostra bloguesfera , la coneixeràs com a Glòria. Ella és l’autora de El Bloc de la Gatona i una de les alumnes dels tallers de Dones en Xarxa més avantatjades.
La Glòria (perquè així és com vol que la coneixem) va néixer a Molins de Rei el 15 de juliol del 1945, però viu a Cervelló des de fa quaranta anys. Està casada i té un fill, que també explica les seves coses a la xarxa a través d’un bloc .


Tot i que va començar fent un curs de Secretariat, al final fou el món de la moda el que la va atraure, i es va convertir en Professora de Tècniques del Vestir, treballant per a un taller d’Alta Costura durant vint-i-cinc anys.


Actualment és mestressa de casa i dedica el seu temps a aficions com ara la pintura, la lectura, les manualitats, al seu gat, que l’apassiona, i últimament a Internet.Va ser durant la realització del Taller Activisme 2.0 de Dones en Xarxa que la Glòria va crear el seu primer bloc i, des de llavors, no ha parat d’actualitzar-lo. També fou una de les convidades a la recent trobada de blogueres que va organitzar la nostra associació, el I Beers & Blogs per a Dones .
Per si això fos poc, la Glòria és la presidenta de l’Associació d’Activitats Artístiques, una entitat cervellonenca sense ànim de lucre que organitza tallers de pintura a l’oli, dibuix, ceràmica i escultura dos dies a la setmana. També col·labora activament amb el Casal de la Dona de Cervelló , impartint tallers de cuina, costura i pintura.
Dona jovial, generosa i amb un esperit de superació com a poques, la Glòria va acollir a Dones en Xarxa a la seva pròpia casa on, el passat 22 de gener, va tenir lloc la següent entrevista:

¿Quan va ser la primera vegada que vas entrar a Internet? Va ser durant el Taller Dona Connecta’t de Dones en Xarxa. Abans d’aquest curs, només entrava a Internet per mirar el correu electrònic. No tenia ni idea de navegar.


¿Què és el que més t’agrada de la xarxa? En primer lloc, el fàcil accés i, desprès, la gran quantitat d’informació gratuïta que es pot obtenir.


¿Quin tipus de pàgines sols visitar? Jo, sobre tot, busco notícies i informació en general a través de Google.


¿Quines eines utilitzes amb assiduïtat? El correu electrònic, els blogs, fa poc he après a entrar als fòrums... una mica de tot. Depèn del meu estat d’ànim.

Com vas conèixer la nostra associació? Per mediació del Casal de la Dona de Cervelló. Ens van dir que Dones en Xarxa oferia uns tallers gratuïts per aprendre a navegar per Internet i allà estava jo, en primera fila, per apuntar-me.


¿Què et sembla el nostre projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes? És un projecte extraordinari! Ens ha obert un ventall de possibilitats molt ampli a totes les dones. Ens ajuda a desenvolupar-nos intel·lectualment. Jo, amés, com a mestressa de casa, em trobo especialment beneficiada ja que, degut a la nostre missió, no tenim tantes oportunitats d’accedir al món del coneixement i la informació com les dones que provenen, per exemple, del món de la cultura. De totes maneres, per a moltes dones, la xarxa és un espai desconegut. És necessari que es promocionin les noves tecnologies ja des de l’institut.


¿Què t’ha semblat el taller de Dones en Xarxa en el que has participat? Un taller formidable! Personalment, estic gratament sorpresa perquè, a la societat actual, qualsevol curset o taller que vulguis fer té un preu i, en canvi, Dones en Xarxa ens està oferint uns tallers gratuïts d’un contingut instructiu molt interessant. Aprofito per agrair-vos la formació que he obtingut, doncs, si no hagués estat pel taller de Dones en Xarxa mai m’hagués aventura’t a navegar per Internet. Amés, la tallerista que vam tenir, la Patrícia, val un imperi!


¿El recomanaries? I tant que sí, de tot cor.

¿Per què t’agrada tant escriure al teu bloc? Et diré, sense voler semblar cursi, que el bloc m’ha portat un aire nou. És com si s’hagués obert una finestra que m’ha mostrat un món nou. ¿T’ho creuràs si et dic que m’ha canviat el concepte que tenia de la meva vida? He trobat sentit a les petites coses de la rutina diària que, abans de tenir el bloc, no els hi donava importància. El bloc fa totes aquestes coses importants. Tot té un mèrit. Em sento feliç. Em sento realitzada. És el que em faltava.


¿Quin tipus de contingut podem trobar al teu bloc? El bloc l’he creat per explicar les meves aficions. S’hi poden trobar efemèrides, manualitats, receptes de cuina, pintura, comentaris de llibres que he llegit, algun vídeo, música, l’acudit del mes (perquè no ens tenim que oblidar de somriure…). En fi, estic molt il·lusionada i, poc a poc, aniré introduint més temes. Procuraré fer un bloc amè.


¿Quines conclusions vas treure de la trobada de blogueres organitzada per Dones en Xarxa? Va ser una trobada molt enriquidora. I totes les blogueres, molt acollidores. Es notava que hi havia molt entusiasme i ganes de fer coses. En fi, una trobada amena. I una cosa important: l’oportunitat de fer noves amistats.

Què li diries a les dones perquè s’animin a connectar-se? Que no perdin temps. Que s’apuntin als tallers, no importa que no tinguin massa experiència amb l’ordinador. Els hi canviarà la vida, perquè és com una teràpia. I ho dic per experiència. Ànim i endavant!


Moltes gràcies, Glòria! Gràcies a vosaltres per l’oportunitat que m’heu brinda’t de poder expressar-me.

3 comentaris:

Estibalitz Diaz de Durana ha dit...

gracias guapa ! que tengas un buen dia
Esti

La Muka ha dit...

Veig que us ho passeun ben bé en aquestes xerrades!!!

Anna S. ha dit...

M'agrada veure aquesta mena d'iniciatives, em fan pensar amb els meus pares...jejejeje.... per cert,saps que ens portem un día Gloria?? Bé, un día i algun any....